پرینتر دنتال

فهرست مطالب

پرینتر دنتال مزایا و کاربرد در دندانسازی و دندانپزشکی

آشنایی با پرینتر دنتال

پرینتر دنتال در سال‌های اخیر، در دندانپزشکی دستخوش یک انقلاب دیجیتالی شده است و طراحی به کمک رایانه و فناوری ساخت به کمک  (CAD/CAM) اکنون یک عمل روزمره در هر زمینه‌ای از دندانپزشکی است. 

با استفاده از یک اسکنر رومیزی دنتال یا اسکنرداخل دهانی، ما یک فایل STL با داده های سه بعدی (3D) دهان بیماران خود به دست می آوریم.

پس از آن، با نرم‌افزارهای مختلف CAD که توسط تکنسین دندان‌پزشکی در دسترس است و توسط تکنسین دندان‌پزشکی پشتیبانی می‌شود.

دندان‌پزشک مجموعه‌ای از دستگاه‌ها مانند گایدهای جراحی، اسپلینت‌های ارتودنسی، ساختارهای مصنوعی (تاج یا بریج) و مدل‌ها را به دست می‌آورند.

 برای حرکت از محیط مجازی به محیط واقعی، طرح ها باید با استفاده از سیستم های CAM تولید شوند.

در این مرحله، یک جایگزین با رشد سریع برای روش‌های فرز، پرینتر دنتال است که به آن تولید افزودنی یا نمونه‌سازی سریع نیز می‌گویند.

این فناوری امکان ساخت لایه به لایه اشیاء را در مقاطع عرضی از طرح ها یا قالب های دیجیتالی فراهم می کند.

 تولید پرینتر دنتال، در مقایسه با روش‌های کاهنده، امکان ساخت اجسام با هندسه‌های پیچیده را می‌دهد و هیچ ماده‌ای هدر نمی‌رود، که منجر به فرآیند پایدارتری می‌شود.

علاوه بر این، فرآیندهایی وجود دارد که امکان کار با مواد خام مختلف را فراهم می کند، که ممکن است در ترکیبات مواد بایندر/پودر، از جمله پلیمرها (رزین ها و ترموپلاستیک ها)، فلزات و سرامیک ها گروه بندی شوند .

برای کسب اطلاعات بیشتر
اسکنر سه بعدی دنتال چیست؟
مطالعه بفرمایید
پرینتر دنتال مزایا و کاربرد در دندانسازی و دندانپزشکی

SLA و DLP در پرینتر دنتال

یکی از رایج ترین کاربردهای پرینتر دنتال با استفاده از مواد پلیمری، تولید مدل های دندانی است. 

بسته به فناوری مورد استفاده، انواع مختلفی از چاپگرهای سه بعدی وجود دارد.

انجمن آمریکایی آزمایش و مواد (ASTM) فناوری‌های چاپ سه بعدی موجود را به هفت دسته تقسیم می‌کند.

 ISO/ASTM که سه مورد از آن‌ها برای تولید مدل‌های دندانی محبوب‌ترین هستند: استریولیتوگرافی (SLA)، مواد.

جت (Multijet) و اکستروژن مواد یا مدل سازی رسوب ذوب شده (FDM). دسته SLA شامل پردازش نور دیجیتال (DLP) می شود.

SLA و DLP شباهت هایی دارند زیرا اشیاء لایه به لایه با غوطه ور کردن یک سکوی ساخت در یک مخزن رزین حاوی رزین مایع با نور ساخته می شوند.

تفاوت اصلی بین این دو فناوری در نوع منبع نور است: SLA از نور لیزر ماوراء بنفش (UV) برای ترسیم الگویی از سطح مقطع جسم سه بعدی استفاده می کند، و DLP از صفحه نمایش پروژکتور نور دیجیتال استفاده می کند.

برای طرح ریزی کل مقطع شی 3 بعدی به یکباره . فناوری مولتی جت یا جت مواد از مواد اکسترود شده از نازل ها یا فوتوپلیمرهای پرتاب شده در فضای کار استفاده می کند و سپس جسم با منبع نور UV پلیمریزه می شود.

فناوری FDM قطعات را لایه به لایه از پایین به بالا با گرم کردن و اکسترود کردن یک رشته ترموپلاستیک از یک نازل چاپ می‌سازد. نازل اکسترود و ذوب را لایه به لایه تکرار می کند تا جسم کامل شود.

پرینترهای سه بعدی صنعتی که در زمینه دندانپزشکی استفاده می شوند از Multijet استفاده می کنند، در حالی که پرینتر دنتال موجود از فناوری SLA یا DLP استفاده می کنند.

ادبیات علمی در زمینه دندانپزشکی عمدتاً چاپگرهایی را که به طور خاص برای استفاده دندانپزشکی طراحی شده اند تجزیه و تحلیل می کند.

 این پرینتر دنتال به دلیل تکنولوژی ساخت ساده و وضوح و سرعت کمتر نسبت به پرینترهای سه بعدی صنعتی از نظر حجم کوچکتر و ارزانتر هستند.

پرینتر دنتال مزایا و کاربرد در دندانسازی و دندانپزشکی

کاربرد پرینتر دنتال در دندانسازی و دندانپزشکی

علاوه بر فناوری چاپ، بسیاری از عوامل دیگر می توانند بر نتایج مدل چاپی تأثیر بگذارند، مانند نوع ماده، ضخامت لایه، عمق پخت، جهت ساخت، موقعیت پلت فرم، میزان ساختارهای پشتیبانی و روش پس پردازش.

بنابراین، دقت یک مدل چاپی تحت تأثیر عوامل زیادی است. بر اساس ISO، دقت شامل دو پارامتر است

 درستی و دقت درستی یک چاپگر سه بعدی دندانسازی به عنوان انحراف شی چاپ شده از ابعاد واقعی آن توصیف می شود و دقت چاپگر سه بعدی دندان انحراف بین چاپ های مکرر است.

صحت بالا نزدیکی ابعاد اصلی جسم اندازه گیری شده را توصیف می کند، و دقت بالا توانایی چاپگر سه بعدی دندانپزشکی را برای تولید محصول مشابه با همان ابعاد در چاپ های تکراری تعریف می کند.

تا به امروز، تعداد مطالعات مربوط به دقت مدل های کاری پرینتر دنتال محدود است و به طور معمول هیچ تفاوتی بین چاپگرهای رومیزی صنعتی یا دندانپزشکی در نظر گرفته نمی شود. 

بنابراین، هدف از این مطالعه، ارزیابی دقت و صحت مدل‌های فیزیکی به‌دست‌آمده پس از دیجیتالی شدن با اسکنر داخل دهانی قوس فک بالا بیماران با استفاده از رسانه‌های مختلف چاپ سه‌بعدی بود.

فرضیه صفر پیشنهادی این بود که هیچ تفاوت آماری معنی‌داری از نظر دقت و صحت مدل‌های فیزیکی به‌دست‌آمده پس از دیجیتالی شدن با اسکنر داخل دهانی قوس کامل بیماران با استفاده از فناوری‌های مختلف چاپ سه بعدی، هر دو صنعتی، وجود نخواهد داشت. و در پرینترهای رومیزی دندانپزشکی مطب.

برای کسب اطلاعات بیشتر، دریافت کاتالوگ و همچنین سفارش خرید تماس حاصل فرمایید.

09120420327 – 04134245769

مقالات بیشتر

1 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *